Mihin voit käyttää kotitalousvähennystä?

Kotitalousvähennys koskee käytännössä melkein kaikkia kotitalouspalveluja joita käytät kodissasi, tai mökilläsi. Esimerkkejä näistä ovat:

  • Siivouspalvelut
  • Tekstiilien pesu
  • Silitys
  • Muu vaatehoito
  • Ruoanvalmistus
  • Kukkien kastelu
  • Pihaalueen hoitaminen

On tärkeää että tarkistat kuuluuko palvelu johon haet vähennystä niihin joista sitä voi saada ennen kuin lähetät hakemuksen, muuten hakeminen on turhaa toimintaa.

Miten kotitalousvähennystä voi hakea?

Verokortille

Hae verokortille muutosta ja lisää kotitalousvähennys siihen niin saat vähentää verotettavaa tuloa. Tällä tavalla ilmoittamasi kotitalousvähennys ilmestyy automaattisesti ennalta täytettyyn veroilmoitukseen. Aloita tilaamalla tai tulostamalla verokorttisi netistä. Verokortin löydät kun kirjaudut verohallinnon sivuille. Se löytyy täältä. här.

Veroilmoitukseen

Odota ennalta täytettyä veroilmoitusta, tämän saat Maalis-huhtikuussa. Voit myös hoitaa veroilmoituksesi verkossa nyt kevään aikana.

Kun olet saanut ja tarkistanut ilmoituksen, voit vielä lisätä mahdollisia puuttuvia tietoja kotitalousvähennystä varten. Mikäli teet ilmoituksen paperiselle lomakkeelle, sinun tulee myös täyttää liitteet 14A, 14B tai 14C.

Kun täydennät veroilmoitusta saat postissa uuden korjatun veropäätöksen elo- tai syyskuussa.

Verkkopalvelu Palkka.fi

Mikäli et halua muuttaa verokorttiasi tai hoitaa kotitalousvähennys veroilmoitukseen nyt keväällä, voit myös käyttää verkkopalvelua palkka.fi:tä. Palkka.fi mahdollistaa kotitalousvähennykseen liittyvien laskujen ja palkkojen ilmoittamisen ympäri vuoden.

Palkka.fi:n verkkopalvelun löydät täältä.

Vaadi uudelleenkäsittelyä

Mikäli huomaat jälkeenpäin että olisit voinut saada kotitalousvähennystä, mutta unohdit hakea, voit myös hakea muutosta veropäätökseesi.